Metalac grupa

Kompanija Metalac a.d. je javno akcionarsko društvo sa 14 zavisnih društava: pet proizvodnih, pet trgovinskih na domaćem i četiri trgovinska društva u inostranstvu – u Rusiji, Ukrajini, Hrvatskoj i Crnoj Gori. Od osnivanja 1959. godine sedište kompanije je u Gornjem Milanovcu, gde se nalaze i sva proizvodna društva.

Iako je pre svega prepoznatljiv po posuđu, kao jedan od najvećih i najuspešnijih proizvođača u Evropi, Metalac je tokom godina proširio svoj proizvodni program, koji danas obuhvata i bojlere, inox i granitne sudopere, Granmatrix kompozitni materijal, kartonsku ambalažu i preslikače za posuđe, a od kraja 2015. godine i auto delove, nakon kupovine FAD-a iz Gornjeg Milanovca. Metalac izvozi svoje proizvode, pre svega posuđe, u 25 zemalja sveta, i to u tržišta u okruženju, zemlje Evropske Unije, Rusiju, Ukrajinu... sve do SAD-a, Japana i Australije.

Metalac a.d. je integrisao sisteme upravljanja kvalitetom i zaštitom životne sredine, što potvrđuju TÜV sertifikati ISO 9001 i ISO 14001. Sertifikate QMS/EMS imaju i sva proizvodna preduzeća koja posluju u okviru Grupe. Kompanija je izuzetno posvećena svim aspektima održivog razvoja.

U kompaniji je zaposleno oko 1.850 ljudi.