FAQ Inox

nazad

Da li sudopere od nerđajućeg čelika mogu da zarđaju?

Sudopere od nerđajućeg čelika ne mogu da zarđaju, pod uslovom da se sudopera redovno čisti i održava i da je izložena uobičajenoj upotrebi u domaćinstvu. Pogledajte savete za upotrebu i održavanje sudopera od nerđajućeg čelika kako biste bili sigurni da će Vaša sudopera biti u upotrebi dugi niz godina.

Zašto se fleke pojavljuju na površini sudopera i kako se one mogu sprečiti?

Fleke obično nastaju od naslaga kamenca, koje zadržavaju čestice prljavštine. Pojava kamenca zavisi od „tvrdoće vode“ za piće u odgovarajućem području.
Najbolji način da se ovakve fleke izbegnu je da se sudopera obriše i osuši nakon upotrebe. Ipak, ukoliko se mrlje pojave, preporučujemo rastvor vode i sirćeta (u odnosu 2:1), koji će „omekšati“ kamenac i omogućiti jednostavnije uklanjanje priborom za čišćenje. Za upornije mrlje koristite odgovarajuća sredstva za čišćenje koja rastvaraju kamenac.

Da li sudopere od nerđajućeg čelika mogu da se izgrebu?

Nerđajući čelik je izuzetno izdržljiva površina. Ipak, s obzirom da je sudopera izložena svakodnevnoj upotrebi, tragovi korišćenja i sitne, površinske ogrebotine će se svakako pojaviti na njenoj površini. Vremenom će ogrebotine biti sve manje uočljive, s obzirom da će ovaj efekat postati ujednačen na površini sudopere.

Kakva je razlika između sudopere sa poliranom i reljefnom povrišnom?

Obe vrste sudopera izrađuju se od nerđajućeg čelika istih svojstava i kvaliteta, tako da je jedina razlika u izgledu. Dok polirane sudopere imaju visok sjaj, kod reljefnih sudopera se manje uočavaju tragovi kamenca na površini.

Polirana povrsina    Reljefna povrsina

Koji načini ugradnje sudopera Metalac postoje?

Sudopere Metalac dostupne su u tri varijante – usadnoj, nasadnoj i podgradnoj.

Pogledajte uputstva za instalaciju sudopera.

Šta je preliv na sudoperi?

Preliv je otvor na vertikalnoj strani korita, koji sprečava prelivanje vode preko sudopere u slučaju začepljenja glavnog otvora, čime se onemogućava pojava eventualne poplave u kuhinji.

Overflow-154x72

Nega i održavanje sudopera.

Uputstvo za održavanje sudopera od nerđajućeg čelika možete pročitati ovde.